Cum este Alianța USR PLUS diferită de toate celelalte forțe politice?

Cum este Alianța USR PLUS diferită de toate celelalte forțe politice?

Unii oameni ne consideră aroganți sau elitiști. Alții spun că suntem prea imaturi ca să avem ce căuta în politică. Am fost acuzați de multe lucruri neadevărate în scurtul timp de când există Alianța USR PLUS.

Dar, pe lângă atacuri politice, am avut parte și de critici constructive de la electoratul nostru.

Scopul nostru în politică este să aducem eficiență în administrația publică. Vrem să avem o guvernare care privește spre viitor, în locul uneia care doar reacționează în situații de criză.

Pentru a putea face asta, ne trebuie două lucruri: susținerea voastră, atunci când merităm, dar și critica voastră, atunci când avem nevoie de ea.

Lupta noastră nu este doar cu PSD și prietenii lor. Lupta noastră este împotriva unui sistem vechi și corupt care nu renunță la putere fără o bătălie crâncenă.

Până acum, orice încercare de reformă a fost întâmpinată cu rezistență și erodată până când a dispărut. Sistemul înseamnă o mulțime de oameni în poziții cheie care pur și simplu ne parazitează sistemul administrativ, fără a aduce reforme, fără a face îmbunătățiri.

Alianța USR PLUS propune oameni noi în politică, oameni mulți din toată țara, care au decis pentru prima dată să se implice în politică și să devină chiar ei schimbarea pe care și-o doreau.

Pentru a face România să funcționeze trebuie să câștigăm cât mai multe primării, cât mai multe locuri în parlament și cu voia dumneavoastră, președinția României.

Dan Barna a reușit să transforme un partid de 5% într-o alianță de 22%. Este un om competent și capabil să formeze o echipă performantă în jurul lui.

Dacian Cioloș a fost cel mai bun prim ministru al României, omul care a readus țara la normalitate, în ciuda unui parlament ostil sau a mașinăriei de propagandă.

Însă ei nu sunt singuri. Sunt înconjurați de sute și mii de oameni buni, care și-au sacrificat timpul liber și de multe ori liniștea, pentru a se implica. Pentru a veni cu propuneri credibile pentru orașele și satele noastre. Pentru a strânge pe bune sutele de mii de semnături de care am avut nevoie și nu în ultimul rând pentru a face campanie electorală.

Noi, USR PLUS, suntem prietenii și vecinii voștri care s-au săturat ca România să rămână blocată în timp. Noi vrem o țară din care tinerii să nu mai vrea să plece, vrem un sistem care funcționează și care lucrează în favoarea cetățeanului, și nu împotriva lui.

Vă promitem, înainte de toate, transparență în instituțiile statului. Cetățenii trebuie să știe cum și pentru ce sunt folosiți banii lor.

Toate aceste schimbări se pot întâmpla mult mai repede și mai ușor dacă sunt încurajate și susținute din scaunul președintelui. În societatea românească, președintele este omul ales cu cel mai mare număr de voturi, lucru care îi conferă cea mai mare legitimitate.

Avem nevoie de susținerea și încrederea dumneavoastră în această călătorie. Avem nevoie de oameni care să dea schimbării o șansă.

Putem fi, într-adevăr, fericiți în România, pentru ca fii și fiicele noastre să aibă încrederea de-a se întoarcă acasă.