#MesajeDeLaCandidații în campania internă a USR pentru Primăria Timișoara. Nicu Fălcoi

Sunt Nicu Fălcoi, pilot, inginer, senator, dar și fiu, soț, tată, ba chiar și pescar și am 52 de ani.

Sunt lucruri pe care le-ați mai auzit despre mine și pe care le găsiți și pe site-ul meu, alături de o parte din rezultatele muncii mele de până acum.

În această prezentare vreau totuși să mă axez pe ce este cu adevărat important pentru o candidatură, care, cred eu, nu este pentru o poziție înaltă (nu asta-mi lipsește), ci este pentru un oraș. O poziție care implică decizii, dar și hârțogării și discuții răbdătoare și este mai ales despre acțiune.

După cum am mai spus deja, nu mă definesc poveștile, ci acțiunile.

La școala de aviație se verifică în primul rând câteva lucruri: puterea de decizie, rapiditatea în acțiune, capacitatea de a acționa și capacitatea fizică. În aviație nu ai prea mult timp de gândit: trebuie să acționezi. Altfel mori, la propriu.

🔹 Și totuși e nevoie și de răbdare, nu?

Răbdarea am început să mi-o exersez în timpul misiunii ONU la care am participat în Africa. Și am continuat să o exersez în cei doi ani și jumătate de când fac politică, timp în care am participat direct la negocieri și la adoptarea de decizii dificile și complexe, din calitatea de vicepreședinte al Senatului României, dar și din cea de membru al delegației României la Adunarea Parlamentară NATO.

Înainte să fac pasul în politică, am lucrat, de-a lungul anilor, atât în mediul bugetar, cât și în cel privat, am fost atât angajat, cât și angajator.

🔹 Cum cred că ar trebui să arate Timișoara viitorului?

Timișoara viitorului trebuie să fie un oraș:

▪️ Inteligent
▪️ Inovator și creativ
▪️ Verde
▪️ Cultural

Numai că, pentru ca toate astea să devină realitate, nu-i de ajuns să visăm la Timișoara viitorului, ci trebuie să punem serios umărul, ca să construim pe care ni-l dorim.

Politica și administrația publică locală trebuie făcute în folosul comunităților, nu în interes personal și nici pentru hrănirea ego-ului. Politica și administrația publică locală sunt mai puțin despre ideal și visare și mai mult despre pragmatism, eficiență și profesionalism.

🔹 Programul cu care echipa noastră va intra în competiția pentru Timișoara va fi definitivat cât de curând, dar mi-aș dori foarte mult ca el să țină cont de câteva lucruri pe care eu le consider priorități după câștigarea alegerilor locale:

▪️ Optimizarea organigramei Primăriei Municipiului Timișoara
▪️ Eficientizarea activității aparatului administrativ al Primăriei, prin stabilirea clară de proceduri de lucru și prin introducerea indicatorilor de performanță în baza cărora să fie evaluată activitatea funcționarilor publici
▪️ Digitalizare
▪️ Generarea de proiecte și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene
▪️ Îmbunătățirea infrastructurii școlare și spitalicești
▪️ Sporirea gradului de mobilitate urbană, dar și a mobilității între orașele Timișoara și Arad, pentru facilitarea dinamicii forței de muncă (în orizontul viitorilor 10 – 20 de ani, văd necesară parcurgerea pașilor pentru crearea cadrului legislativ care să permită crearea metropolei Timișoara)
▪️ Operaționalizarea inelelor III și IV de circulație
▪️ Îmbunătățirea radicală a condițiilor de transport în comun
▪️ Realizarea de piste adevărate pentru biciclete
▪️ Diversificarea profilului industrial al Timișoarei, prin creșterea ponderii industriilor creative aducătoare de plus valoare mare
▪️ Elaborarea de programe pentru implicarea persoanelor vârstnice în viața orașului

Mi-ar plăcea ca, din calitatea aceasta de candidat, să vă spun că voi muta munții din loc și că voi face în câteva luni tot ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani.

Dar n-am să fac asta, pentru că știu că promisiunile neonorate nasc dezamăgiri și lehamite.

🔹 Timișoara are nevoie de noi.

Are nevoie de competența profesională a multora dintre voi, de energia și dorința noastră de a schimba lucrurile în bine.

Are nevoie de o echipă puternică și de un primar care să aibă capacitatea de a munci cot la cot cu această echipă, care să știe să asculte și care să păstreze capitalul de speranță investit în noi.

Timișoara noastră e un oraș european și multicultural prin excelență (aș îndrăzni să spun european încă de dinainte de-a se vorbi în termeni de concept despre Europa).

Într-o Europă care crește, Timișoara trebuie, prin noi și prin munca noastră, să-și recupereze decalajele și să crească alături de Europa.

Și pentru asta nici măcar nu-i musai să scriem și să rescriem strategii complet de la zero, fiindcă ele există deja și sunt în dezbaterea Europei de multă vreme.

🔹 Timișoara noastră modernă și europeană trebuie nu doar ajutată să țină pasul cu Europa, ci trebuie să devină un exemplu al progresului, al excelenței, al diversității culturale și industriale!

➡️ Câștigătorul va fi desemnat prin votul tuturor membrilor filialei USR Timișoara și va fi anunțat public în data de 20 iulie.

Urmărește-i și tu, pentru că fiecare dintre aceștia reprezintă o altă nuanță a valorilor și principiilor care ne motivează să luptăm pentru România, Timiș și bineînțeles Timișoara.

💙 Iar dacă vrei să-i susții și cu un vot pentru a deveni candidatul oficial al USR pentru primăria Timișoarei, te așteptăm alături de noi.