Dominic Fritz semnează contractul pentru portalul unic al Primăriei Timișoara

Dominic Fritz semnează contractul pentru portalul unic al Primăriei Timișoara

Avem contract semnat pentru portalul unic*. Începem implementarea.

Schimbăm modul în care interacționează timișorenii cu Primăria în mediul online și aducem servicii la un click distanță. Timișorenii își vor putea crea un cont prin care să acceseze serviciile pe care le oferă Primăria Timișoara. Portalul va fi intuitiv și facil pentru a accesa servicii online.

Perioada de implementare este până la finalul acestui an și sunt încrezător că de anul viitor multe din drumurile timișorenilor la Primărie vor fi înlocuite de servicii online.

Portalul unic va fi implementat de firma ATOS. Din cadrul firmei va lucra echipa Eviden, care a realizat recent modernizarea sistemului de securitate cibernetică în 22 de locații NATO.

Este primul proiect de digitalizare pe care îl face Primăria Timișoara cu fonduri europene și este pasul spre normalitatea din acest secol.


*Portalul unic va putea fi folosit pentru a depune și urmări cereri online, pentru informarea utilizatorilor cu privire la evenimente, restricții sau lucrări planificate în zona lor. Soluția este una sigură și folosește tehnologie de ultimă generație, utilizată și de companii mari precum Google, Amazon sau Microsoft. Aceasta va putea fi conectată cu platformele de servicii digitale de la nivel național, iar cetățenii vor putea folosi același cont pentru a le accesa.

În aprilie 2022, am câștigat prima finanțare din fonduri europene de 4 milioane de lei, pentru digitalizare. În cadrul aceluiași proiect începem și digitalizarea arhivelor Primăriei.