Petre Mihăieș

Petre Mihăieș

Consilier județean | Membru în Biroul Județean

Despre mine

Am fost un norocos în viață! Visul meu din copilărie l-am transformat în una din cele mai frumoase profesii din lume. Am absolvit Școala Militară de ofițeri activi de Aviație „ Aurel Vlaicu”din Boboc și am fost pilot timp de 24 de ani, din care cea mai mare parte pe avioane supersonice de vânatoare.

Într-o profesie în care greșeala face diferența dintre a fi și a nu fi, am parcurs toate treptele profesionale, participând în calitate de pilot la doua mitinguri aeriene internaționale unde am avut ocazia să cunosc piloți de elită din principalele puteri ale aviației mondiale. În momentul în care România a renunțat la singurul avion supersonic cu geometrie variabilă, pe care am executat ultimele misiuni în spațiul aerian al țării, am solicitat trecerea în rezervă.

Am activat apoi ca director general la o firmă privată de construcții și transport din Timișoara. Aici am cunoscut viața reală a antreprenorilor români cu toate problemele ce-ți stau în cale pentru a fi profitabil și a te menține pe piața liberă, unde reziști doar dacă produsul muncii tale este de calitate și are căutare.

Sunt absolvent al celei de a II-a promoții a Facultății de Științe Politice și Comunicare din cadrul Universității de Vest din Timișoara (2000-2004). M-am familiarizat cu problemele administrației publice ca masterand la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara (2004-2006).

La Universitatea Politehnica din Timișoara am absolvit în 2006 MBA-Executive punadu-mi bazele a ceea ce presupune lumea fascinantă a afacerilor ce aduc plus-valoare și progres oricărei economii din lume.

De ce implicare în politică

Au trecut prea mulți ani de la Revoluția din decembrie 1989 cand toată lumea a sperat ca vom scapa de tarele unui regim despotic ce glorifica masele și funcționa împotriva omului. Am realizat că speranța de a trai normal într-o țară normala nu se poate realiza din afara terenului de joc. Nimic nu se schimbă de la sine fară implicarea fiecaruia dintre noi.

Ca să schimbi lucrurile ce funcționează prost și să conservi ceea ce este bun în societate trebuie să intri pe terenul de joc, acolo unde societatea își caută calea bună, unde se iau decizii pentru prezent și viitor evitând greșelile trecutului. De aceste decizii depinde calitatea vieții familiilor tuturor romanilor.

De ce USR

Uniunea Salvați România a apărut tocmai pentru a acoperi aceasta nișă ce ne duce spre normalitate; cu oameni care au reușit în profesiile lor, nu au mai activat politic și pot fi germenii schimbării nedusă niciodată pană la capat.
Mă regaăsesc și am făcut curajos pași pe acest drum deloc ușor.

Într-o societate în care nimeni nu poate deține adevărul absolut avem nevoie de oameni politici capabili să înțeleagă nevoile semenilor să aibă voința, știința și puterea dată de votul cetățenilor pentru a negocia cele mai bune soluții ce pot genera o viată normală pentru oameni nu pentru mase.

USR-ul este locul unde toți oamenii curați cinstiți și buni profesioniști au șansa să participe la crearea condițiilor necesare pentru ca toți românii să traiască în normalitate din toate punctele de vedere.

Restul echipei

Ruben Lațcău

Ruben Lațcău

Viceprimarul Timișoarei | Vicepreședinte USR Timiș
Raoul Trifan

Raoul Trifan

Senator | Membru în Biroul Județean
Rodica Militaru

Rodica Militaru

Consilieră locală | Vicepreședintă USR Timișoara
Erwin Floroni

Erwin Floroni

Membru în Biroul Județean Timiș