Alexandru Cadar - USR Timiș - Filiala Timiș a Uniunii Salvați România
Alexandru Cadar

Alexandru Cadar

Vicepreședinte USR Timișoara

Cine sunt

Originar din Baia Mare, am venit în Timișoara în 1995, odată cu începerea primului an de studenție la Politehnică, Facultatea de Electronică și Telecomunicații. Urmând o regulă nescrisă, activitatea mea profesională a început de asemenea in Timișoara, familia mea s-a întemeiat tot aici, în Timișoara, cu alte cuvinte transformarea mea în persoana de azi este strâns legată de acest oraș și nu este deloc surpinzător că între timp Timișoara a devenit și casa mea.

Lucrez în management de mulți ani, cu o experiență reală în acest domeniu mai ales în management de proiecte complexe internaționale, cea mai bună dovadă în acest sens fiind chiar rezultatele obținute: am coordonat si coordonez cu succes echipe din țări și locații diferite, implicat activ în diverse ședinte de la nivel de echipe de proiect până la nivel de headquarter EMEA (Europe, the Midle East and Africa), de comisii de la ministerul Transporturilor din Bulgaria sau de diverse comisii europene.

Aproximativ 10 ani am fost activ pe proiecte de infrastructura feroviară în țara vecină, Bulgaria, proiecte complexe cu un impact major în dezvoltarea economică regională. Acest lucru mi-a oferit șansa să fiu membru al unor echipe de colegi extraordinari și super-experți in domeniul lor, am fost expus la provocări foarte interesante care mi-au oferit posibilitatea sa ințeleg ce înseamnă să lucrezi într-un mediu internațional și, mai ales, mi-a oferit posibilitatea să apreciez cu adevarat prefosionalismul și diversitatea culturală.

De la inceputul lui 2017 am reînceput activitatea profesională în Timișoara, tot în project management dar într-un domeniu nou pentru mine ceea ce mă aduce în fața unor provocari noi, un lucru benefic pentru mine deoarece am început un nou proces de invățare.

De-a lungul timpului am activat la 3 multinaționale diferite și am fost expus la diferite sisteme de management organizațional ca atare se poate spune că sunt familiarizat destul de bine cu definirea unor criterii de performanță și a metodelor de măsurare a acesteia. Evident, în condițiile acestea îmi este foarte greu să înțeleg lipsa de performanță atât de evidentă în tot ceea ce vine de la statul român înspre contribuabil și chiar cred că această situație TREBUIE să se schimbe dramatic in următorii ani, în caz contrar România, așa cum ne-o dorim noi, oamenii activi ai acestei țări, nu va mai avea nici o șansă.


De ce mă implic

În ciuda bunelor intenții exprimate de toate partidele politice care ne-au condus de la revoluție și până acum, realitatea ne-a demonstrat că rezultatele concrete obținute au fost cu totul altele, clasa politica nefiind capabilă de generarea unor politici de dezvoltare a țării sustenabile pe termen lung, acest lucru datorându-se fie din rea intenție, fie pur și simplu din incompetență.

Efectele acestor rezultate le resimțim și le vedem zilnic cu toții, cu un impact real în viața noastră, a tuturor: o administrație netransparentă și neperformantă, o corupție generalizată, o lipsă imensă a unei infrastructuri moderne în transporturi, un sistem de sănătate mizerabil în care a muri cu zilele a devenit o normalitate, un sistem de educație ancorat într-un trecut de mult uitat care nu mai poate produce performanța cerută de necesitățile prezentului.

Pentru ca situația sa devină și mai absurdă, pe măsura ce anii trec calitatea clasei politice și implicit a actului politic se deteriorează tot mai mult. În aceste condiții devine tot mai evident ca doar o implicare reală în politică a oamenilor activi și cu valori morale ridicate poate face ca acesta pradigmă să se schimbe iar reformarea clasei politice sa devină o certitudine și nu doar o altă promisiune electorală încălcată.

Pentru mine, ca și pentru mulți alții, rezultatele obținute de USB la alegerile locale din Bucuresti din 2016 a reprezentat scânteia care a declanșat trecerea dintr-o stare pasivă la o participare activă in politică, devenind astfel unul dintre membrii fondatori ai filialei USR Timișoara și fiind în prezent un membru activ în activitățile acestei filiale.

De ce am ales USR? Din convingere 100%, criteriile de INTEGRITATE și MERITOCRAȚIE le-am apreciat de când mă știu iar ADN-ul USR este strâns legat de aceste criterii fundamentale. Și am ales bine, am cunoscut aici oameni extraordinari, profesioniști adevărați, oameni cu o dorință reală în a schimba grotescul politic în care se “scaldă” clasa politică actuală. Vom reuși în demersurile noastre? Poate, ramâne de vazut.

În schimb știu sigur că fără o implicare reală a noastră, a oamenilor activi și de bun simț, este doar o chestiune de timp până când a fi prost, incult și grobian vor deveni criteriile de compență absolute în a deveni parlamentar, ministru, prim-ministru sau chiar președinte al acestei țări, cu toate consecințele de rigoare pentru viitorul copiilor noștri.

În ceea ce mă privește, eu am ales să mă implic!

Restul echipei

Alexandru Vărzaru

Alexandru Vărzaru

Vicepreședinte USR Timiș
Marius Dumitrescu

Marius Dumitrescu

Membru în Biroul Județean USR Timiș
Răzvan Negrișanu

Răzvan Negrișanu

Membru în Biroul Local USR Timișoara
Mihaela Paula Rusu

Mihaela Paula Rusu

Vicepreședintă USR Timișoara