Alexandru Vărzaru

Vicepreședinte USR Timiș

Cine sunt și de ce mă implic

M-am specializat în politică externă și studii de dezvoltare internațională. După mai multe experiențe în Europa și în Brazilia, am hotărât să mă întorc în țară și să mă implic în politică. Experiențele din afară m-au învățat că unde există voință, există și putință. Experiența cea mai relevantă pentru implicarea mea politică ține de stagiul de practică pe care l-am făcut în cadrul Parlamentului European, unde lucrând într-o unitate diplomatică am avut șansa să cunosc oameni din toate domeniile implicați activ în viața societăților din care provin. Vorbesc fluent engleza, franceza, italiana și mă descurc bine în portugheză și spaniolă. În cadrul USR, mă ocup de relațiile internaționale ale partidului. Cred cu tărie în cooperarea dintre popoare și mă regăsesc complet în motto-ul Uniunii Europene, Unitate în Diversitate.

În plus, lucrez ca analist pentru o companie care analizează indicii de sustenabilitate a companiilor listate la bursă. Rapoartele noastre ajută investitorii să identifice care ar fi cele mai etice investiții. Sunt pasionat de evoluția proiectului european și de explorarea spațiului. Cred că împreună putem construi o țară mai bună pentru toți românii. Politica e un drum de cursă lungă, pentru a reuși e nevoie de multă perseverență și răbdare dar sunt sigur că ușor-ușor vom reuși să schimbăm lucrurile în bine. România are un potențial enorm, ține doar de noi să o ajutăm să și-l atingă!

Restul echipei

Rodica Militaru