Mihai Mortan - USR Timiș - Filiala Timiș a Uniunii Salvați România
Mihai Mortan

Mihai Mortan

Membru în Biroul Local USR Timișoara

Despre mine

Sunt absolvent al Universității de Vest din Timișoara, promoția 2004, iar de atunci mi-am câștigat experiența profesională în managementul proiectelor, proceselor și resurselor umane, în diverse roluri în companii multinationale care activează în mediul de afaceri timișorean.

Sunt pasionat de istorie și politică, am căutat întotdeauna să mă dezvolt pe plan personal și profesional intrând în contact cu ideile, bunele practici, cultura și civilizația europeană și mondială.

Iubesc Timișoara, este orașul unde mi-am întemeiat o familie și unde mi-am găsit un rost în viață. Îi iubesc parcurile, piețele, civilitatea și dorința de libertate a oamenilor ei, liniștea, cultura, tradițiile și istoria, amintirile unui trecut nobil care ne obligă, precum și promisiunile unui viitor frumos pentru noi și copii noștri.

De ce USR

Am intrat în Uniunea Salvați România ca o consecinta logica a realizării unui fapt simplu:

Dacă ne dorim schimbarea direcției României, dacă ne dorim o clasa politică ce acționează în interesul cetățeanului, dacă ne dorim o societate europeană modernă la noi acasă, atunci singura șansă pe care o avem este să ne implicăm cu adevărat acolo unde se iau deciziile, în politică.

În ultimii ani am trecut printr-un proces de maturizare civică și politică, fie ca ne-am exprimat iubirea pentru Poli sau indignarea pentru Roșia Montană, durerea pentru Colectiv sau furia pentru Ordonanțele rușinii; am înghețat pe străzi și am răbdat bastoane și gaze lacrimogene. În nici un moment clasa politică actuală nu a dovedit ca ascultă, înțelege sau, cel mai important, actioneaza într-un mod credibil și conform cu dorințele legitime ale celor pe care se presupune ca îi reprezinta.

Suntem la 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, ar fi momentul sa încheiem perioada de tranziție, sa micsoram distanța ce ne separa de celelalte state din Uniunea Europeană și să transformăm în realitate trăita visele si sperantele acelor incredibili de curajosi oameni ai Timisoarei.

Cred cu tărie ca acest lucru se poate realiza dacă înțelegem ca “salvarea” României începe în primul rand cu noi insine, cu casa si familia noastra, cu strada, cartierul, comunitatea, orasul si judetul nostru.

Avem un drum lung și greu în față, iar procesul de îmbunătățire a țării nu se va încheia cu generația noastră, ci va fi continuat de generațiile următoare. Însă cred este datoria noastra să încercam.  Numai așa ne vom putea privi în ochi copii fără rușine, poate chiar cu o urmă de mandrie!

 

Restul echipei

Rodica Militaru

Rodica Militaru

Vicepreședintă USR Timișoara
Oana Chirilă

Oana Chirilă

Ovidiu Merean

Ovidiu Merean

Vicepreședinte USR Timișoara
Sorin Șipoș

Sorin Șipoș

Membru în Biroul Județean USR Timiș