Oana Chirilă - USR Timiș - Filiala Timiș a Uniunii Salvați România
Oana Chirilă

Oana Chirilă

Oana Chirilă are 26 de ani, este arhitect și doctorand în Științe Politice la Universitatea de Vest din Timișoara. La numai 23 ani, Oana a inițiat unul dintre proiectele civice cu impact la nivel național în sectorul salvării patrimoniului cultural, și anume HerculaneProject. 

Prin proiectele și echipele pe care le-a construit și le-a coordonat, Oana a contribuit la promovarea și salvarea patrimoniului cultural, a inspirat tineri către implicare și a 

Ca reprezentant al Asociației Locus, a participat în cadrul multor conferințe și prezentări la  nivel național, ce au avut ca temă patrimoniul, regenerarea urbană și voluntariatul, precum BATRA 2017 – Conferința Oamenii Patrimoniului, Serile D’arc, Cities of Tomorrow, Creative Mornings, NVJ Cluj, cât și în cadrul NovembArch 2018. Oana a susținut prezentări despre importanța educației nonformale, unei viziuni integrate de valorificare a patrimoniului, cat și despre cooperare intersectorială în cadrul unor evenimente în Austria, Italia și România. 

Totodată, a participat la consultări cu privire la elaborarea Codului Patrimoniului și a susținut propuneri de modificare legislativă în domeniu în cadrul Comisiei de Cultură a Senatului, propuse de către Vlad Alexandrescu.

În iarna anului 2019 a câștigat Premiul Gardienii Patrimoniului, în cadrul Galei Cariere 2019, prin vot popular, iar proiectele coordonate au câștigat o serie de premii la nivel regional și național.

Restul echipei

Mircea Ianculescu

Mircea Ianculescu

Membru în Biroul Local USR Timișoara
Zoltan Nemeth

Zoltan Nemeth

Vicepreședinte USR Timiș
Răzvan Negrișanu

Răzvan Negrișanu

Vicepreședinte USR Timișoara
Kinga Târlea

Kinga Târlea

Coordonator regional PLUS