Rodica Militaru - USR Timiș - Filiala Timiș a Uniunii Salvați România
Rodica Militaru

Rodica Militaru

Vicepreședintă USR Timișoara

Cine sunt

Am absolvit Facultatea de Mecanică din Timișoara, secţia Tehnologia Construcţiilor de mașini; am lucrat 10 ani la Electrotimiș, după care m-am întors la facultate, de data aceasta, ca și cadru didactic universitar. Sunt și consultant/lector pentru sisteme de management (ISO 9001, 14001 s.a.). Îmi place ceea ce fac în profesie și cred în asta.

Sunt membră fondatoare și președintă a Asociaţiei Proprietarilor din Zonele Rezidenţiale; promovăm dezvoltarea urbană durabilă, dezvoltarea calităţii vieţii în zonele de locuire din oraș. APZR a reușit să anuleze HCLT-uri abuzive, să schimbe legi, să sprijine cu consultanţă, pro bono, cetăţeni afectaţi de abuzurile urbanistice ale autorităţii locale și/sau așa-ziși “dezvoltatori imobiliari”. Am primit o diplomă de excelenţă în domeniul urbanismului participativ, conferită de Registrul Urbaniștilor Români.

Sunt și specialist în activitatea de lobby și competenţe sociale și civice, cursuri organizate de Academia de Advocacy. Am participat la acţiunile Coaliţia 52, privind transparenţa decizională în administraţia publică.


De ce mă implic

Nu mai cred de mult timp în partidele vechi și derivatele lor: au desigur și membri de bună credinţă, dar sunt partide captive unor membrii corupţi, încapabile de reforme interne și compromise în alianţe de interese personale.

USR-ul este singurul partid cu adevărat de opoziţie și care chiar luptă pentru a face ceva pentru ţară: asanarea corupţiei; transparentizarea totală a instituţiilor publice; depolitizarea acestora (interzicerea numirilor pe criterii politice, ci doar pe baza de competenţă); respectul pentru cetăţean; un partid de oameni competenţi și integri.

Pentru a fi membră a USR, am ieșit, fără regrete, din confortul vieţii mele: alături de colegii mei, mă simt motivată, am un nou scop în viaţă.

În Filiala Timișoara, coordonez grupul de lucru “Comunitate și politici locale”; împreună cu colegii mei, am demarat proiecte interesante, care privesc, de la teme majore ale orașului (infrastructura de transport; poluarea) la teme cum ar fi siguranţa locurilor de joacă, accesul copiilor și tinerilor la terenurile de sport din incinta școlilor, ș.a.

Ca proiect de suflet, am propus parlamentarilor USR iniţierea unei legi privind disconfortul olfactiv; m-am implicat cu toată experienţa mea; suntem foarte aproape de depunerea unui proiect de lege.

O altă temă la care ţin mult este consultarea publică obligatorie pentru proiecte de infrastructură cu impact major.

Veniţi alaturi de noi: dacă credeţi că vreţi schimbarea; dacă aveţi proiecte pe care le doriţi realizate; credeți-mă, fiecare dintre noi contează, fiecare poate realiza ceva, dacă se implică.

Când încă mă gândeam dacă să mă înscriu sau nu în USR, cineva mi-a spus: “Păi dacă toţi stăm pe margine și doar comentăm, nu o să se schimbe nimic!”. Și atunci m-am înscris.

Restul echipei

Mădălin Margan

Mădălin Margan

Membru în Biroul Județean USR Timiș
Mihaela Paula Rusu

Mihaela Paula Rusu

Vicepreședintă USR Timișoara
Dan Reșitnec

Dan Reșitnec

Președinte USR Timișoara | Vicepreședinte USR Timiș
Oana Chirilă

Oana Chirilă