Primele scaune stomatologice la școlile gimnaziale din Timișoara

🏫 Ieri au ajuns primele scaune stomatologice la școlile gimnaziale nr. 1 și nr. 15 din cartierele Fratelia și Fabric unde învață sute de copii. În curand ei vor merge la dentist chiar în școala lor.

👥 Printr-un efort colectiv al consilierului local USR Răzvan Stana, al Primăriei Timișoara, serviciului de Medicină Școlară, Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a Colegiului Medicilor Stomatologici din Timiș cele două școli gimnaziale de cartier din Timișoara au fost dotate cu câte un scaun stomatologic.

🏢 Acesta este un exemplu de colaborare între legislativ și instituțiile executive din Timișoara și Timiș.
🦷 De ani de zile în școlile din Timișoara nu mai existau cabinete stomatologice pentru copii. Scaunele stomatologice ajunse de curând la şcoala gimnazială nr. 1 şi nr. 15 vor fi integrate într-un proiect de educație sanitară stomatologică, unde vor putea participa și copii din alte școli astfel încât numărul beneficiarilor de tratamente stomatologice să crească.

🗣 „Suntem bucuroși să mai facem astfel un pas către ceea ce ne angajam atunci când ni s-a oferit votul: sănătate pentru copiii timișoreni, dotări în cabinetele școlare și grijă a administrației pentru viitor. Vor urma și alte proiecte în școli, în sprijinul educației și sănătății elevilor și vă vom ține la curent cu evoluția acestora”, spune Răzvan Stana.