Programul USR PLUS Timiș de Guvernare Județeană - USR Timiș - Filiala Timiș a Uniunii Salvați România
Program de Guvernare Județeană și candidați USR PLUS Consiliul Județean Timiș
Candidații USR PLUS la Consiliul Județean Timiș

O administrație profesionistă, curată și digitalizată

Pornim reforma bunei administrări, deschizând Consiliul Județean Timiș spre nevoile fiecărui locuitor din județ, fiecărei primării, fiecărui investitor. Reducem birocrația și corupția.

Mediu și resurse naturale

Vrem ca Timișul să fie un județ care se respectă și își respectă locuitorii, prin grija față de un mediu cât mai puțin poluat și cât mai verde, prin gospodărirea responsabilă a resurselor naturale.

Transport și mobilitate

Drumurile bune, baza dezvoltării economice și a siguranței rutiere. Venim și cu soluții eficace pentru transportul în comun în județ.

Agricultură și dezvoltare rurală

Obiectivul principal este dezvoltarea segmentului de ferme mijlocii, care pot rezista pe piață și ridica satul românesc prin dezvoltarea clasei de mijloc la sate.

Amenajare și planificare teritorială

Vom sprijini o planificare teritorială coerentă și sustenabilă a tuturor localităților din județ, cu facilitarea parteneriatelor dintre Consiliul județean și primării, astfel încât să putem oferi timișenilor toate condițiile pentru un trai decent.

Cultura vie

Ne asumăm responsabilitatea de a susține instituțiile culturale și actorii culturali independenți din județ prin bugete predictibile și transparente, precum și infrastructura culturală. Banatul e și un loc al tradițiilor care trebuie promovate.

Educație, tineret, sport

Ne asumăm elaborarea unui plan pentru centrele școlare, cu obiective pe termen scurt, mediu și lung, privind lucrări de investiții/renovare infrastructura, dotări necesare, cabinete de specialitate, resursă umană necesară.

Sănătate

Dorim să asigurăm îmbunătățirea și continuitatea asistenței medicale în județul Timiș prin servicii prompte și dotări de calitate.

Economie curată și turism

Viziunea noastră pentru județul Timiș: dezvoltarea industriilor cu valoare adăugată ridicată, a sectorului creativ și a antreprenoriatului local. Trebuie să devenim un județ atractiv pentru companiile tehnologice importante.

Protecție socială

Scopul nostru este să diminuăm inegalitățile și să îmbunătățim viața timișenilor prin sisteme de protecție socială bine gândite.