Timișoara e îngropată în nămeți de incompetență. City-manager-ul Kristof trebuie să plece!

Timișoara e îngropată în nămeți de incompetență. City-manager-ul Kristof trebuie să plece!

Ne aflăm la o săptămână de la sfârșitul codului portocaliu de ninsoare, iar în mare parte a orașului circulația este aproape imposibilă în condiții de siguranță. Trotuare înghețate, mormane de zăpadă peste tot, copaci rupți și abandonați, piețele centrale acoperite de gheață și zăpadă, sute de străzi și multe cartiere în care nu s-a intervenit absolut deloc.

Orașul nu oferă condiții de siguranță pentru locuitorii săi și toate astea dintr-un motiv foarte simplu: administrația Robu nu este capabilă să-și îndeplinească nici măcar sarcinile de bază. De-a lungul anului 2018, primăria fie nu a vrut, fie nu a fost capabilă să organizeze o licitație în timp util pentru deszăpezirea orașului.

Acest serviciu nu este primul serviciu elementar pe care actuala administrație eșuează să îl ofere. Zăpada ce a căzut peste tot acoperă gunoaiele de pe străzile Timișoarei pentru că, să nu uităm, pe lângă că nu au fost capabili să asigure deszăpezirea, nu au fost capabili să asigure nici contract de salubrizare.

Contractele vechi pentru deszăpezire au expirat în aprilie, iar proiectul de aprobare a caietului de sarcini pentru o nouă licitație a fost aprobat abia în septembrie. Nici iarna trecută deszăpezirea nu a funcționat cum ar fi trebuit, tocmai de aceea, în primăvară, într-un exces de zel atât de des întâlnit, primarul Robu făcea promisiuni fanteziste. Ne prevestea că în această iarnă vom urmări pe telefon utilajele de deszăpezire în acțiune, că toate cele peste 1200 de străzi vor fi curățate, că timișorenii vor putea monitoriza prin GPS, minut cu minut, traseul mașinilor de intervenție.

Contractul pentru deszăpezirea de urgență a fost atribuit direct și fără licitație către SDM, o soluție evident insuficientă. A fost clar din prima clipă că SDM nu poate face față, dar asta nu a contat pentru domnul Robu. Ce spune domnia sa nu are legătură cu realitatea și cu ceea ce se întâmplă în Timișoara. Dumnealui și-a construit o realitate paralelă, alimentată de subordonații săi și angajații noștri. Unul dintre ei este city-manager-ul Robert Kristof, feblețea domnului Robu.

Administrator public cu zero experiență, responsabil atât de salubrizare, cât și de serviciile de curățat zăpada, domnul Kristof a eșuat lamentabil, demonstrând fără echivoc că poziția îl depășește în totalitate. Singura sa reușita în acest an a fost să își convingă șeful să îi mărească salariul la 17.000 lei. Bani pentru care noi, timișorenii, nu primim mai nimic la schimb.

Oare de ce îl plătim pe domnul Kristof cu atâția bani dacă nu este capabil să se ocupe de lucrurile ce îi cad în sarcină? Răspunsul este simplu: pentru că așa vrea domnul Robu.

USR Timișoara cere demisia lui Robert Kristof, care a demonstrat fără drept de apel că nu e în stare să asigure nici serviciile de bază pentru oraș.

Domnule Robu, dacă alegeți să-l păstrați în funcție pe Robert Kristof, după eșecurile sale repetate, practic aruncați o insultă către fiecare persoană care v-a votat în trecut.

O evaluare obiectivă a actualei administrații ne arată drumul încet și sigur pe care Timișoara este dusă spre colaps. Orașul se sugrumă sub trafic, noi fonduri europene nu atragem, contract de salubrizare nu avem, iar acum nu suntem capabili nici să ne curățăm orașul de zăpadă.

Drumul pe care sunteți acum falimentează atât orașul cât și cariera dumneavoastră politică.

Ruben Lațcău,
vicepreședinte USR Timișoara