USR Lugoj obține acces gratuit pentru cartierul Militari și astfel se pot economisi 2,5 milioane euro

USR Lugoj obține acces gratuit pentru cartierul Militari și astfel se pot economisi 2,5 milioane euro

Adevărul învinge întotdeauna! Ministerul Apărării a anunțat că municipiul Lugoj poate obține GRATUIT, drumul de acces în cartierul Militari! Primăria trebuie doar să facă demersurile legale prin care să ceară acest lucru!

Demersurile inițiate în urmă cu o luna de zile în urmă de consilierul local USR Lugoj, Liviu Brindușoni, care a adresat o interpelare scrisă senatorului USR de Timiș, Nicu Fălcoi. Prin aceasta a solicitat un răspuns oficial din partea Ministerul Apărării Naționale, cu privire la rezolvarea situației drumului de acces în cartierul Militari din Lugoj, au dus la un rezultat favorabil pentru cetățenii care locuiesc în această parte a municipiului Lugoj. Venind în sprijinul lugojenilor, senatorul Nicu Fălcoi a inițiat mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, care au transmis pe 14 februarie 2018, un răspuns oficial semnat de Șeful Unității Militare 02523 București, prin care se arată că:

În situația în care nu se adoptă Hotatararea Consiliului local pentru trecerea terenului în suprafața de 8.250 mp, din imobilul 1252 în domeniul public al municiliului Lugoj, prin care se va asigura și accesul locuitorilor, acest lucru se va putea soluționa prin acordarea unui drept de servitute la cererea celor interesați, în condițiile legii, dacă nu există o altă cale de acces sau nu este compatibilă cu interesul public.

Astfel, drumul de acces în cartierul Militari poate fi atribuit Primăriei Lugoj în mod gratuit, fără că instituția să fie nevoită să mai solicite întreg terenul și imobilul, adică fără să mai cheltuie aproximativ 2,5 milioane euro pentru compartimentarea clădirii și să predea 30 de apartamente către MApN.

Ce a făcut până acum primarul din Lugoj, Francisc Boldea, pentru a rezolva problema din Cartierul Militari?

Luând act de aceste precizări oficiale, USR Lugoj consideră că situația care a dus la o stare de neliniște în rândul cetățenilor din cartierul Militari a fost una falsă și total nejustificată. De asemenea, nici demersul inițiat de primarul Francisc Boldea, cu privire la solicitarea privind transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș a unei părți din imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, str. Timișorii nr. 124 nu mai este justificat, mai ales că problema drumului de acces putea fi rezolvată de la bun început, dacă primarul municipiului ar fi inițiat un demers asemănător cu cel al consilierului local USR Liviu Brîndușoni, prin care să obțină o soluție favorabilă cetățenilor din cartierul Militari.

Liviu Brîndușoni, consilier local USR Lugoj:

Dacă un simplu consilier local, care a făcut o interpelare către un coleg parlamentar, care la rândul sau a obținut un punct de vedere oficial din partea Ministerului Apărării, mă întreb cum de primarul Boldea, președinte al PSD Lugoj, nu a fost capabil să rezolve această problemă a ceteatenilor în condițiile în care partidul din care face parte se află la guvernare și putea să afle condițiile în care se poate obține acest drum de acces în mod gratuit, fără să mai cheltuie 2,5 milioane de euro din banii lugojenilor. Sau poate că asta era și scopul, fiindcă se știe la cât se ridica comisioanele care se întorc în urma unor astfel de investii păguboase pentru bugetul local. Răspunsurile la această întrebare nu sunt prea multe! Astfel, ori primarul Boldea nu mai este capabil să răspundă nevoilor lugojenilor, atunci când aceștia îi solicită sprijinul, ori nu mai este băgat în seamă nici măcar de colegii domniei sale de partid, aflați în Guvern, ori pur și simplu nu îl mai interesează soartă cetățenilor, ci doar buzunarul propriu și acoperirea unor ilegalități. Cred că suntem singurul oraș din țara care se află în situația în care poate obține ceva fără bani, dar nu o face fiindcă primarul preferă să plătească pentru acest lucru 2,5 milioane de euro. Ei bine, acum fiindcă și primarul Boldea a aflat că acest drum poate fi obținut în mod gratuit, îi solicit acestuia să facă demersurile necesare pentru ca acest lucru să se realizeze cât mai curând. Totodată, îi recomand primarului Boldea, ca sumă de 2,5 milioane de euro pe care avea de gând să o cheltuie în mod iresponsabil pentru această investiție, doar pentru a acoperi unele ilegalități, să fie folosită la punerea în practică a proiectelor pe care le-am depus și anul trecut și anul acesta, împreună cu Marius Martinescu, proiecte susținute și de colegii liberali din Consiliul local, cu privire la demararea lucrărilor de construcție a 144 de apartamente pentru tineri, prevăzute de Planul Cartierului Militari, a realizării în Cartierul Herendesti (Mondial-Bocșei) a 72 de apartamente sociale și 192 de apartamente pentru închiriere.

Consilerul local USR Lugoj, Liviu Brîndușoni, despre nevoia de unitate a oamenilor onești

Chiar dacă în politica românească în general nu prea există fair play, eu consider că fac parte din generația care gândește, care nu mai acceptă orice i se pune în față și care s-a săturat de hoție și de politicieni care pun interesele personale și cele de partid înaintea corectitudinii, a onestității și a intereselor cetățenilor. De aceea, se cuvine să apreciez astăzi și atitudinea colegilor consilieri locali de la PNL, PMP, dar și a consilierului Marius Martinescu care au dat dovadă de corectitudine atunci când s-au opus aprobării acestui Proiect inițiat de primarul Francisc Boldea, prin care acesta nu a dorit altceva decât acoperirea unor fapte comise în urmă cu câțiva ani, fapte ce intră sub incidență legilor penale. Adresa transmisă de MAPN arată clar că pe inititatorul proiectului, Francisc Boldea, nu îl interesa deloc situația drumului de acces și rezolvarea problemelor lugojenilor care locuiesc în cartierul Militari, ci doar crearea unei stări conflictuale, prin manipularea cetățenilor din cartier și prin mobilizarea așa zisei societăți civile lugojene, care de ani de zile trăiește, cu acordul primarului, pe spatele și pe banii lugojenilor. Acesta este motivul pentru care așa zisa “societate civilă”, obedientă primarului Boldea, a fost pusă de acesta să facă presiuni în fiecare ședința, să jignească și să amenințe consilierii locali USR, PNL și PMP care de fapt respectau legea și apărau interesele cetățenilor. Lugojul nu are nevoie de manipulatori, de infractori și de politicieni obedienți precum cei de la PSD și ALDE, care votează cu ochii închiși tot ce le cere primarul Boldea, doar pentru a nu își pierde funcțiile și privilegiile care, în cazul unora se ridica la câteva mii de euro pe luna. Lugojul nu are nevoie de politicieni șantajabili, precum cei din conducerea PMP, care au negociat diverse funcții cu primarul Boldea sau și-au angajat cu ajutorul acestuia rudele și membrii familiei pe pile la Spitalul Municipal din Lugoj sau la Serviciul de Ambulanță. Lugojenii au nevoie de oameni cinstiți, care pun interesul lor deasupra ori căror alte interese, fie ele personale sau de partid, oameni care respectă legea și nu se tem de zvâcnirile, amenințările și presiunile unor personaje care au jefuit Bugetul local și al instituțiilor publice din Lugoj.

Uniunea Salvați România, filiala Lugoj își exprimă regretul față de neplăcerile create cetățenilor din cartierul Militari, în mod nejustificat și totodată fals de către primarul Francisc Boldea, de subordonații acestuia din Primăria Lugoj și de consilierii PSD&ALDE, cu privire la închiderea drumului de acces către locuințele pe care aceștia și le-au construit, în cazul în care proiectul inițiat de acesta nu ar fi fost votat. Totodată, considerăm că prin demersul nostru de a rezolva problemele din acest cartier am reușit să demonstrăm că suntem alături de cetățeni, că ne implicăm și că nu renunțăm atunci când trebuie să luptăm pentru dezvoltarea orașului și pentru binele lugojenilor! Aveți încredere că o vom face și de acum înainte, fiindcă noi știm că adevărul învinge întotdeauna! Nu în ultimul rând îi mulțumim senatorului USR de Timiș, Nicu Falcoi pentru sprijinul acordat în rezolvarea acestei probleme a municipiului Lugoj!

Sursa foto: Radu Trifan/ Wikipedia Commons