USR Timiș își sărbătorește a 62-a filială locală 🎉

USR Timiș își sărbătorește a 62-a filială locală 🎉

Timișul este un județ mare, cu multe localități. Tocmai de aceea extinderea a fost o prioritate pentru noi.

Județul are în total 99 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri), iar începând din această sâmbătă – USR are 62 de filiale, în 62 de localități. Ținta noastră este de a avea filiale în fiecare UAT, înainte de alegerile locale, și candidați pentru fiecare administrație din județ.

Localele sunt despre prezență, despre câștigarea încrederii vecinilor noștri și despre colaborarea cu aceștia pentru a construi o viziune comună și o viață mai bună pentru toată comunitatea. Aici ne concentrăm pe problemele cele mai urgente din jurul nostru. Pe infrastructură, pe servicii și pe calitatea vieții în general.

Știm cu toții că la Timișoara avem o administrație care deși e îngropată în probleme, ea înțelege să-și facă treaba prin a declară război manelelor și grătarelor. Dar exact ca Nicolae Robu avem zeci de alte personaje în județ, rupte de realitate și de care toată lumea s-ar bucura dacă ar face un pas în spate.

Sunt sigur că situația este la fel în toată țara. Cea mai mare putere stă în mâinile primarilor, despre care putem bănui cu toții cum împart haiducește banii și funcțiile la prieteni și neamuri.

Ne așteaptă o rundă importantă de alegeri și o prezență scăzută la urne datorită restricțiilor regionale ale legii electorale.

Dar îi putem bate.

Toate reușitele noastre se datorează oamenilor. Democrația noastră internă funcționează corect datorită calității umane. USR este plin de oameni pragmatici, inteligenți și muncitori care au avut curajul să lupte pentru un vis.

Este visul de a face România să funcționeze. Să avem o administrație care ne deschide oportunități noi și care ne stimulează economia în loc să-i pună frână.

Știm că se poate face. Avem o mulțime de exemple doar în Europa. Avem țări care au scăpat de corupție și birocrație și acum sunt printre cele mai bogate țări din lume. Ne uităm la Germania, Olanda, Belgia, Danemarca, Norvegia, Suedia… și chiar Cehia sau Polonia.

Nu trebuie să reinventăm roata. Avem deja atâtea exemple de succes încât singurul lucru care ne lipsește este voința politică.

Dacă ai și tu dorința de a-ți vedea țara în rând cu surorile ei din UE. Dacă te interesează politica și nu faci parte din cei care ne-au condus până acum, atunci să știi că avem nevoie de tine.

Hai să nu mai reciclăm aceiași politicieni care ne servesc aceeași ciorbă reîncălzită de 30 de ani. E clar că nici de data aceasta nu o să fie diferit. Doar dacă ne implicăm chiar noi!

Vino alături de noi!

Cristian Moș, președinte USR Timiș