Recuperăm patimoniul Timișoarei

Sunt deja decenii în care nimeni nu a văzut cum pe malul Begăi au crescut tot felul de construcții. Localuri sau cluburi ilegale au acaparat peste 5 hectare de teren (valorând 22 milioane de Euro) din domeniul public, adică al tuturor timișorenilor. Eu nu închid ochii și voi reda aceste terenuri comunității.

Tot cu decenii în urmă, diferite clanuri puneau ochii pe vile de patrimoniu și apartamente din centrul Timișorei, îi terorizau pe cei ce locuiau acolo, se foloseau de acte false și nepăsarea autoritaților și așa pus mâna pe sute de cladiri. Nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie. Azi, transmit un semnal limpede că vremurile alea au trecut.

Toate acțiunile noastre de recuperare a patrimoniului Timișoarei sunt în plină desfășurare. Terenuri, clădiri, vile istorice sunt în vizorul nostru și mergem până în pânzele albe să redăm Timișoarei ce este al ei. Nu ne mai sperie nimeni și nimic.

Raportul de guvernare locală al primarului Timișoarei

După trei ani de mandat sunt mândru de ceea ce am reușit împreună. Timișoara de astăzi este meritul vostru. Vă mulțumesc, dragi timișoreni, pentru energia și pasiunea pe care le investiți în orașul nostru.

În 2024, timișorenii vor trebui să aleagă dacă vor merge înainte sau înapoi. Dacă vor alege să restaureze supremația interlopilor sau vor continua cu respectul pentru lege. Dacă aleg un oraș plin de xenofobie și rasism, unde primarul se crede buricul lumii, sau un oraș european modern, condus de o echipă.

Nu am niciun dubiu că împreună vom ține Timișoara pe drumul corect. Înainte, nu înapoi.

3 ani de investiții record în Timișoara. 450 milioane lei doar în 2023

În primele 10 luni din 2023, administrația USR a investit 450 de milioane de lei în Timișora, o sumă record.

Reabilitam bulevardul Cetății, căile Bogdăneștilor și Stan Vidrighin, reparăm drumuri și trotuare, ne îngrijim de spitalele Timișoarei, ridicăm școli și creșe, reabilităm sute de blocuri și investim pentru a avea cea mai modernă flotă de transport public din România.

Nu ne oprim aici și pregătim ample proiecte de regenerare urbană, unul în Piața Traian și altul în Iosefin. Vom construi un campus dual de 21 milioane euro, vom schimba mobilierul în aproape toate școlile din Timișoara, iar Calea Șagului va primi o nouă înfățișare. Mișcăm Timișoara. Împreună.