Cine suntem

Suntem consătenii, vecinii și prietenii tăi.

Credem în valori, competență și corectitudine.

Schimbarea a început. Să continuăm împreună!

Membrii USR Giarmata

Președinte USR GiarmataMinodora Ștefănescu, președinte USR Giarmata

Cine sunt?

Sunt Minodora Ștefănescu și locuiesc în Giarmata din 2012.

M-am născut în Mureș, am venit la studii în Timișoara la Universitatea de Vest, Facultatea de Științe Economice și am rămas aici.

Lucrez la o firmă multinațională de 20 ani și sunt în același timp soție și mamă.

Sunt preocupată  de schimbările și frământările societății noastre dar mă interesează și mediul înconjurător și educația tinerilor.

Am un fiu de 14 ani cu care discut foarte frecvent problemele cu care ne confruntăm și pe care încerc să-l ghidez pe calea respectării valorilor și competenței.

Am 4 pisici și o grădină în care cresc atât flori cât și legume.

De ce m-am implicat în politică?

M-am înscris în USR deoarece consider că în aceste momente nu este suficient să fiu corectă și cinstită, nu este suficient nici măcar să semnez petiții și să particip la proteste.

Este necesar să reformăm clasa politică. Avem nevoie de oameni noi, din afara sistemului corupt și incompetent.

Cred că oamenii care se ocupă de soarta noastră sunt nepotriviți, ba chiar rău intenționați  și că noi, cei din USR, suntem oamenii care pot să schimbe soarta României.

Este timpul să fim curajoși, este timpul să ne luăm soarta în mâini și să conducem.

Soarta noastră, a românilor, se va schimba când suficient de mulți dintre noi vom înțelege că fiecare trebuie să contribuie la bunul mers al societății și să nu aștepte ca alții să facă ceva sau ca lucrurile să se întâmple de la sine.

Vicepreședinte USR GiarmataNelu Bogan

Cine sunt și de ce USR?

Sunt de profesie ing.chimist, locuiesc in Giarmata de 8 ani şi trăiesc într-o societate în care avem tot mai multe îndatoriri şi tot mai puține drepturi.

Corupția roade din temelii această țară. Sistemul trebuie restructurat si reformat, iar o măsură necesară este Fără Penali în funcții publice.

Putem să schimbăm această stare de fapt prin implicarea civică a cat mai multor cetateni.

Putem transforma în realitate planurile şi ideile pe care le avem, dacă cei care credem in schimbare şi simțim la fel, vom lucra împreună.

Nu este nici uşor şi nici confortabil, dar eu îmi asum acest lucru şi merg înainte.

Fii alături de mine şi de colegii mei ! Să reuşim împreună.

Vicepreședinte USR Giarmata

Bogdan Utica

Despre mine

Mă numesc Bogdan Uțică, am 32 de ani și sunt de profesie economist. Am absolvit Facultatea de Științe Economice din Timișoara în anul 2008 și de atunci lucrez la o instituție financiara din Timișoara, ocupându-mă de gestionarea colaborării cu firmele din zona Banat.

Giarmata este locul unde, împreună cu soția mea, am ales să ne stabilim și să îl creștem pe fiul nostru.

În 2015 când ne-am mutat aici, nu cunoșteam nici un vecin și nici ce însemna să locuiești în Giarmata. La scurt timp după, am descoperit o mulțime de oameni faini dar și o grămadă de lucruri care puteau fi îmbunătățite în comună.

Recent am decis să mă alătur echipei USR pentru ca am înțeles ca numai dacă mă implic activ pot schimba ceva în comunitatea în care trăiesc. Am înțeles ca nu mai pot aștepta o soluție miraculoasă pentru că aceasta nu va veni niciodată.

Cel mai fain lucru pe care l-am descoperit în Echipa USR Giarmata sunt oameni total necunoscuți cu care împărtășesc aceleași valori și care trag în aceeași direcție.

Vicepreședinte USR GiarmataSorin Hagiu

Despre mine

Mă numesc Sorin Hagiu, am 27 de ani și mi-am petrecut toată viața în Giarmata. După terminarea studiilor universitare în cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie la Universitatea de Vest din Timișoara, am ajuns să lucrez tot în comuna natală ca profesor de limba engleză la Școala Gimnazială Giarmata.

Dezamăgit de lipsa competenței și a bunului simț în locurile unde m-aș fi așteptat să le găsesc, mi-am pus de mai multe ori problema plecării din Giarmata și din România. Însă dorința de a fi aproape de familie și de a aduce o contribuție locului în care m-am născut și m-am format au fost mai puternice. În momente-cheie, am realizat că schimbarea vine mereu din interior – nu există nicio forță miraculoasă care face viața mai bună în afară de propriile puteri, prin propriul exemplu, inclusiv în ceea ce privește binele celor din jur.

De ce politică și de ce USR

Am decis să mă înscriu în USR, filiala Giarmata, pentru că posibilitatea schimbării în bine a societății poate veni numai prin conturarea unei alternative, a oferirii unei șanse celorlalți de a alege altfel, de a vedea o altă abordare politică, atât la nivel central, cât și local. În ceea ce mă privește, decizia de a mă implica politic nu a venit ușor pentru că am simțit mereu o senzație de dezamăgire și de deznădejde din partea politicienilor vizibili, așa-zis marcanți din societatea românească. Dar înscrierea în USR mi-a dovedit că există oameni în politică  pentru care libertatea, decența, bunul-simț și empatia nu sunt trăsături extraterestre.

Cred că USR poate deveni partidul celor care au simțit că vocea lor a fost mută la ultimele runde de alegeri, că nu au existat candidați care să îi reprezinte. Am regăsit în USR un principiu simplu, însă foarte important: pentru politicieni ar trebui să primeze vocea alegătorilor lor.

Giarmata merită politicieni care să o iubească!

Vicepreședinte USR Giarmata

Andrei PuiuCine sunt

Salut! Mă numesc Andrei Puiu și locuiesc în comuna Giarmata. Aici am crescut și copilărit. Am studiat în Timișoara la școala Tudor Tănăsescu și am meseria de mecanic auto.

În anul 2002 am plecat să explorez o altă țară – Spania. Acolo am învățat că oamenii își pot câștiga respectul și admirația prin muncă și multa seriozitate.

Am locuit în Spania 11 ani după care m-am întors în România cu gândul de a schimba ceva. Când am luat hotărârea de a mă întoarce în țară, dorința mea a fost să pot fi parte a schimbării, să pot face astfel încât și la noi să fie ca afară.

De ce USR?

Am ales USR deoarece simt că acest partid mă reprezintă. Aici am găsit oameni faini cu idealuri și dornici de a schimba lucrurile.

Sunt mândru de alegerea făcută deoarece simt că acum suntem o mare familie și împreună muncim ca să schimbăm lucrurile în bine.

Membru USR Giarmata

Marius Beniamin Gorcea

O scurtă prezentare

Mă numesc Marius Beniamin Gorcea, am 31 de ani, sunt inginer licențiat în Management Agricol (USAMVB Timisoara) și lucrez  gestionar la o firmă de pe raza comunei Giarmata. Din 1999 locuiesc împreuna cu familia în Cerneteaz.

Viața și bunăstarea noastre sunt influențate, nu de puține ori, de deciziile politice centrale și mai ales locale.

De ce am ales sa fac parte din proiectul USR Giarmata?

Am decis să mă alătur echipei USR Giarmata cu convingerea că putem schimba lucrurile în bine și că putem ridica standardele la un alt nivel. Aici am cunoscut oameni profesioniști, cu spirit civic, dispuși să sacrifice timpul pentru a construi un viitor mai bun în comuna Giarmata și satul Cerneteaz.

Implicarea este responsabilitatea fiecăruia dintre noi.

Membru USR GiarmataAdrian Gabriel Calinovici

Despre mine

Mă numesc Adrian Gabriel Calinovici și am 30 de ani.

Am absolvit Facultatea de Științe Economice din Craiova în anul 2010 și un curs de perfecționare ca Inspector Resurse Umane în anul 2014.

Am lucrat ca electrician la Drobeta Turnu Severin Hidrocentrala Porțile de Fier I. În prezent lucrez ca gestionar la un depozit din Giarmata.

M-am stabilit în Giarmata acum 2 ani și locuiesc aici împreună cu părinții și fratele meu.

De ce am ales USR?

Am făcut pasul de a mă înscrie în USR după ce am urmărit toate acțiunile care au avut loc în Timișoara și în Giarmata.

M-am hotărât sa vin în această organizație pentru ca împreuna cu colegii să încercăm să schimbăm ceva atât în Giarmata și Cerneteaz cât și în județul Timiș.

Am descoperit că în USR oamenii sunt tratați cu respect și părerile lor sunt apreciate.

Simt că acum și vocea mea contează!