Cine suntem

Suntem consătenii, vecinii și prietenii tăi, suntem noua forță a politicii în România, avangarda schimbării clasei politice actuale.

Suntem uniunea oamenilor care doresc ca Sânmihaiu Român, Sânmihaiu German și Utvin să devină un reper pentru zona metropolitană Timișoara.

Suntem schimbarea!

USR Sânmihaiu Român

Viziunea noastră

Dorim o revitalizare a eticii serviciului public, pentru a imprima civilitate și corectitudine ca marcă a unei administrații transparente, puse în slujba cetățeanului. Ne dorim o comunitate modernă, cu străzi curate și infrastructură (drumuri, gaz, canalizare, apă) la nivelul secolului 21.

Meritocrația trebuie să fie reconsiderată ca valoare centrală a angajării și promovării în rândurile administrației publice, în locul servilismului și al relațiilor clientelare care au generat contracte supraevaluate și risipa bugetului local pe lucrări de o calitate precară.

Digitalizarea este o cale importantă de acces a cetățenilor la serviciul public.

Cum vom reuși toate aceste? Prin implicare și prin muncă, prin onestitate, asumare și transparență.

Candidații USR Sânmihaiu Român

Candidat Primăria Sânmihaiu Român

Cosmin Buzan - Candidat USR Primăria Sânmihaiu Român

O scurtă prezentare

Mă numesc Cosmin Buzan, am 40 de ani, sunt tata, sot și mic antreprenor și sunt candidatul USR în competiția pentru primăria comunei noastre.

M-am nascut si am copilarit in Caransebes, un orășel de munte din Banatul montan, județul Caras-Severin.

La începutul anilor 2000 am venit în Timișoara, unde am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest. În timpul facultății am început o afacere în domeniul IT hardware, domeniu în care am activat până în anul 2008.

În anul 2011, am ales sa numesc acasă comuna Sânmihaiu Român. Aici am început o afacere online în domeniul asigurarilor, alături de soția mea. În timp, mulți locuitori ai comunei mi-au acordat încrederea lor și au devenit clienți, mulți dintre ei chiar prieteni.

De ce am ales sa fac parte din proiectul USR Sânmihaiu Român?

Cu toții trăim în comunitate, nu putem sa ne izolăm de problemele comunei. Și sunt multe probleme, majoritatea vechi. Cu tristețe pot sa spun ca lucrurile nu au evoluat prea mult din 2011, atunci cand am venit aici.

Lipsa utilităților de bază, a serviciilor moderne, lipsa transparenței administrației locale, griul monoton ce domină vizual comuna, au dus la apatia locuitorilor în ceea ce privește viitorul locului pe care-l numesc acasă. Nu am întâlnit un consătean care sa fie multumit de situatia actuala. Mulți par resemnați că lucrurile sunt încremenite în timp și simt că nu se poate face mare lucru.

Din acest motiv, am hotarat sa mă alătur și sa devin membru fondator al filialei locale USR din Sânmihaiu Român. Am ales USR pentru că e un partid nou, format din oameni ce nu au mai făcut politică, oameni care au ales aceasta cale exasperati de dezastrul generat în ultimii 30 de ani de vechile partide și de lipsa de perspectivă a țării.

Înainte de a mă alătura USR, nu am mai făcut parte din niciun partid politic. Nu am avut contracte dubioase cu vreo firmă de stat sau primărie.

Eu cred cu tărie ca dacă exista onestitate, determinare și transparență în administrația locală, orice localitate se poate transforma radical, cu atat mai mult o comuna mare, aflată la o aruncătură de băț de Timișoara.

Candidată la Consiliul Local USR Sânmihaiu RomânOana Micolaiciuc, Candidată USR la Consilul Local Sânmihaiu Român

Cine sunt?

Mă numesc Oana Miculaiciuc, am 39 de ani si candidez pentru postul de consilier local al comunei Sanmihaiu Roman, din partea USR.

În anul 2008, împreună cu familia mea, am achiziționat o locuință și ne-am stabilit în  localitatea Utvin .

Am absolvit facultatea de Management în Producție și Transporturi din cadrul Universității Politehnica din Timișoara.

Sunt ardeleancă la origini și de profesie inginer. De la terminarea facultății, lucrez în domeniul privat, pentru companii multinaționale (10 ani în industria automotive și ultimii 3 ani în industria ceramică), ocupându-mă de partea administrativă și de contracte. Sunt responsabilă de investiții precum și de optimizarea continuă și bună funcționare a fabricii: să găsesc cele mai bune oferte și să întocmesc contracte pentru investiții, utilități, materie primă și piese de schimb, transporturi.

De ce candidez?

Vreau să-mi folosesc cunoștințele dobândite precum și energia de care dispun pentru îmbunătățirea calității vieții în cele 3 localități ale comunei noastre și credeti-ma, SE POATE!

Există loc de îmbunătățiri substanțiale, și, cu efort, viziune și voință din partea unei noi administrații, Sănmihaiu Roman poate fi altfel!

Candidat la Consiliul Local USR Sânmihaiu Român

Grațian Jurca, Candidat USR la Consilul Local Sânmihaiu Român

Despre mine

Sunt născut și crescut în Timișoara, am absolvit un Master în cadrul USAMVBT în Timișoara, devenind Inginer Diplomat. Cariera mea profesională m-a îndreptat însă spre domeniul logisticii, domeniu în care profesez și în prezent, în funcția de Manager logistic într-o firmă multinațională.

Locuiesc în comuna Sânmihaiu Român din 2015, când am ales să renunț agitația orașului pentru liniștea și aerul curat dintr-o zonă rurală. Am găsit aici vecini primitori, cu care am devenit prieten, multă liniște, pot spune că aici mă simt acasă.

De ce candidez

Consider că oamenii care locuiesc aici merită o conducere comunală care să le respectele nevoile și interesele. Comuna are nevoie de multe îmbunătățiri la nivel de infrastructură și la nivel de servicii publice. Îmi doresc să particip și să ajut la punerea în practică a planurilor de îmbunătățire, acesta fiind motivul candidaturii mele: îmbunătățirea condițiilor de viață pentru locuitorii satelor din comună.

În domeniul logistic în care profesez este nevoie de spirit practic, antreprenorial, de multă muncă și organizare. Sunt de părere că aceste calități sunt necesare și în administrarea unei comunei și îmi doresc să am ocazia să le pun în practică pentru ca noi toți să putem avea o casă mai bună.

Candidat la Consiliul Local USR Sânmihaiu Român

Liviu Gavril, Candidat USR la Consilul Local Sânmihaiu Român

Cine sunt

Mă numesc Liviu Gavril, am 54 de ani si candidez pentru postul de consilier local al comunei noastre din partea USR.

Am 54 de ani, m-am nascut si am copilarit in Iași. La începutul anilor ‘90 am fost transferat cu serviciul în Timișoara, până în anul 2019 fiind agent la Colterm Timisoara.

În acest moment sunt agent hidro la Apele Române și mic fermier local. Sunt pasionat de domeniul IT, partea de hardware și utilizare software.

Începând cu anul 2005, împreună cu familia, mi-am stabilit domiciliul în localitatea Sânmihaiu Român.

De ce USR și de ce candidez

Înainte de a ma alatura filialei locale USR, nu am mai făcut parte din niciun partid politic. Am intrat în USR pentru ca doresc o schimbare si modernizare reala a comunei noastre.

Sunt aici de 15 ani, timp în care am observat ca localitățile noastre au evoluat foarte puțin în timp ce alte comune din jur sunt mult în față.

Candidez pentru a sprijini modernizarea comunei, aducerea transparenței în administrație și direcționarea eforturilor Consiliului Local spre a rezolva problemele cetățenilor.

Canidat la Consiliul Local Sânmihaiu Român

Lucian Ion Cazacu, Candidat USR la Consilul Local Sânmihaiu Român

Despre mine

M-am născut și am copilărit în Novaci, un frumos orășel din județul Gorj. Am 34 de ani

După absolvirea studiilor postliceale la Colegiul Regina Elisabeta din București în 2010 am ales sa imi intemeiez o familie în  Sânmihaiu Român, soția mea fiind din această localitate.

Din 2011 și până în prezent îmi desfășor activitatea într-o clinică privată de recuperare din Timișoara având funcția de asistent medical B.F.K.T.

De ce candidez

Înainte de a ma alatura filialei locale USR, nu am mai făcut parte din niciun partid politic. Am intrat în USR pentru ca este un partid nou, format din oameni tineri, ce nu au mai făcut politica. Am întâlnit aici oameni ce doresc schimbarea stării actuale a lucrurilor și lupta pentru ea.

Vreau, atât pentru familia mea cât și pentru restul cetățenilor comunei, ca Sânmihaiu Român să devină o comuna europeană, modernă, o comună în care administrația să funcționeze pentru a rezolva problemele locuitorilor, într-un mod curajos și transparent.