Dominic Fritz: Piața Mocioni (Sinaia) și Piața Maria intră într-un proces de regenerare urbană

Dominic Fritz: Piața Mocioni (Sinaia) și Piața Maria intră într-un proces de regenerare urbană

Pregătim împreună cu timișorenii regenerarea urbană al celui de-al treilea centru istoric al Timișoarei: zona Mocioni/Küttel până la Piața Maria.

Piața Mocioni, Piața Maria și 11 străzi adiacente zonei devin un spațiu unitar, gândit pentru oameni: cu spații verzi și zone de agrement, unde cei din cartier se pot relaxa și copiii se simt în siguranță. Creștem spațiul verde, punem preț pe accesibilitatea tuturor și introducem un amfiteatru pentru activarea zonei. Facem loc pietonilor, bicicliștilor și transportului public.

Este un proiect ambițios și înaintăm cu el spre implementare împreună cu cei din comunitate. Vă mulțumesc pentru propunerile și energia voastră din ultima lună cât proiectul s-a aflat în consultare publică. Am primit multe propuneri care au fost incluse în proiect.

Îi mulțumesc colegului meu, viceprimarul Ruben Lațcău, care a prezentat și dezbătut public viziunea noastră pentru zonă, precum și echipei noastre din Primărie pentru munca depusă. Facem din Iosefin un cartier vibrant și punem în valoare istoria Timișoarei și bogatul nostru patrimoniu arhitectural.

Astăzi se încheie oficial procesul de consultare publică pe proiect, iar la începutul săptămânii viitoare, colegii mei vor actualiza documentele de pe platforma digitală a Primăriei. Detaliile acestui proces participativ le găsiți aici.