Primăria Timișoara finalizează Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru aria cuprinsă între străzile Oituz și Popa Șapcă

Primăria Timișoara finalizează Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru aria cuprinsă între străzile Oituz și Popa Șapcă

Spunem stop dezvoltărilor haotice în Timișoara.

După mulți ani, în sfârșit Primăria este prezentă ca jucător activ în dezvoltarea viitoare a unei zone cu mare potențial situată în vecinătatea centrului, între Oituz și Popa Șapcă.

Finalizăm Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru această zonă și îl lansăm în consultare publică până în 8 aprilie. Este viziunea orașului prin care stabilim direcția de dezvoltare a zonei, într-un mod coerent și în pas cu noile tendințe europene de amenajare a spațiului public, accesibilitate și mobilitate urbană.

Facem loc pentru două hectare de spații verzi, trasee pietonale și velo, piațete, o nouă gară care să deservească și transportul public urban. Dar și o nouă parcare cu peste 500 de locuri. Una dintre piațete, de dimensiuni considerabile, va pune în dialog direct Memorialul Revoluției și Facultatea de Teologie, două construcții „gemene” ce au fost edificate ca ansamblu.

Sunt facilități absolut necesare pentru această zonă. Vedem cum se transformă treptat într-un nou campus educațional, ce include atât strategia de dezvoltare a Universității de Vest, care este proprietarul majoritar al acestor terenuri, cât și investițiile Primăriei în noul Campus Lenau.