USR Timișoara monitorizează starea locurilor de joacă din oraș

În discuțiile pe care le-am avut cu timișorenii, unii se plângeau de starea locurilor de joacă din oraș. Câțiva tineri părinți, membri și simpatizanți ai USR Timișoara, au hotărât așadar să verifice condițiile oferite de municipalitate copiilor noștri. Am constatat unele deficiențe, pe care le-am adunat într-un document și le-am semnalat primăriei, în scopul remedierii lor.

Am rugat autoritățile să ne comunice măsurile întreprinse, precum și dacă există:
• Un plan de verificare periodică, de către primărie, a situației locurilor de joacă;
• Planuri de mentenanță, cerute prin caietele de sarcini, pentru locurile de joacă, pe tipuri de echipamente;
• Verificarea respectării acestor planuri de mentenanța, a măsurilor corective privind întocmirea planurilor și verificarea calităţii lucrărilor efectuate.

Toate locurile de joacă ar trebui sa aibă un panou care sa conțină numerele de telefon unde se pot semnala problemele întâlnite la locurile de joacă, de la curățenie, la echipamente defecte.

Pentru siguranța copiilor noștri, haideți sa contribuim: păstrând curățenia, folosind echipamentele de joaca potrivit destinației lor și, nu în ultimul rând, semnalând prompt primăriei orice problemă.

Update – 21.07.2017

Zilele trecute am primit răspunsul autorităților și principalele concluzii ar fi:

• s-au făcut reparații în urma sesizarilor noastre;

• nu există un plan de mentenanță a echipamentelor, dar, cei doi
consilieri ai Direcţiei de Mediu, care se ocupă de contractele de întreţinere locuri de joacă, sunt însărcinați și cu verificări inopinate ale locurilor de joacă;

• în caietul de sarcini al contractelor de întreținere este stipulat faptul că firmele contractante trebuie să dispună de o echipă compusă din minimum 2 oameni, ce identifică și repară eventualele defecte apărute.

Salutăm receptivitatea primăriei în acest caz și ne bucurăm că există o preocupare reală a autorităților pentru locurile de joacă din oraș.

USR Timișoara va continua să monitorizeze locurile de joacă din oraș, pentru siguranţa şi confortul copiilor noştri. Invităm toţi timişorenii să se alăture acestui demers şi să semnaleze orice nereguli sau sugestii de îmbunătăţire, fie direct organelor abilitate, la numerele de telefon menţionate pe panourile de informare, fie prin intermediul nostru, printr-un mesaj pe pagina de contact sau la adresa de email [email protected].

Raspuns raport USR locuri de joaca Timisoara