Dominic Fritz: Reabilităm termic Liceul Pedagogic Carmen Sylva

Dominic Fritz: Reabilităm termic Liceul Pedagogic Carmen Sylva

Vizită pe șantier și întâlnire cu elevii de-a VIII-a de la Carmen Sylva care sunt în focul examenelor de Evaluare Națională.

La Liceul Carmen Sylva am început din martie lucrările și le accelerăm pe timpul vacanței de vară. După termoizolarea podului, urmează reabilitarea termică a fațadei. Bineînțeles, lucrările nu vor afecta aspectul arhitectural al clădirii.

Reabilităm termic Liceul Pedagogic Carmen Sylva

În clipa aceasta lucrările la termoizolarea podului sunt finalizate în proporție de 80-85%. Stadiul fizic al investiției a trecut de 15%, iar valoarea contractului de execuție este de 6.859.031,85 lei (TVA inclus). Investiția durează 12 luni și o finanțăm integral din bugetul local. Scopul nostru este în primul rând să oferim condiții mai bune pentru copii, iar în al doilea rând, să facem economii pe termen lung prin costuri mai mici la utilități.

Mulți din elevii cu care am vorbit vor să își continue studiile la Pedagogic, și astfel se vor bucura și ei de confortul pe care noile investiții pe care le facem, le aduc în clase. La fel ca și în celelalte școli din Timișoara, și aici modernizăm sălile de clasă grație unui proiect cu fonduri europene PNRR. Dispar băncile și catedrele degradate, cumpărăm mobilier ergonomic și modernizăm laboratoarele cu echipamente digitale.

Baftă la examene.