Timișoara a câștigat 21 milioane euro din PNRR pentru dezvoltarea învățământului dual

Timișoara a câștigat 21 milioane euro din PNRR pentru dezvoltarea învățământului dual

Dominic Fritz: Am câștigat. Timișoara va avea campus modern pentru învățământul dual, unde tinerii vor putea învăța o meserie, cu ajutorul firmelor și al mediului universitar.

E o investiție strategică pe care o facem în viitorul orașului. Timișoara își va consolida poziția de oraș magnet pentru regiune și nu numai. Tinerii care se vor pregăti aici vor rezolva o mare problemă a firmelor care găsesc greu oameni calificați, buni meseriași care sunt indispensabili în orice economie performantă.

Timișoara a câștigat o finanțare europeană prin PNRR de 21 de milioane de euro, pentru construcția și dotarea acestui campus regional. Primăria contribuie cu terenul de 3 hectare în Calea Buziașului unde se va construi noul campus și încă 6 milioane de euro pentru cheltuieli pe care nu le putem suporta din fonduri europene.

Faptul că 31 de parteneri din toate domeniile – trei universități, Inspectoratul Școlar, 7 licee, 16 companii și 3 asociații ale mediului de afaceri – ne-am pus la aceeași masă pentru a realiza acest proiect strategic pentru oraș arată potențialul uriaș pe care Timișoara îl are. Mulțumesc Universității Politehnice din Timișoara pentru că și-a asumat rolul de lider de proiect și pentru munca depusă pentru a obține finanțarea.