Timișoara are nevoie de o sală polivalentă, nu de jocuri politicianiste

Timișoara are nevoie de o sală polivalentă, nu de jocuri politicianiste

Timișul și Timișoara au nevoie de o sală polivalentă modernă. Acest lucru este indiscutabil. Firesc este ca ea să fie construită în Timișoara, însă, pe această temă, de foarte mult timp, domnii Robu și Dobra continuă să se confrunte. Sala rămâne, de ani și ani de zile, doar un plan pe hârtie.

  • Nicolae Robu, primarul Timișoarei, ales în 2012 ca parte a alianței USL, vrea să construiască această sala polivalentă în Timișoara.
  • Călin Dobra, președintele PSD Timiș și al Consiliului Județean, este de asemenea de acord cu proiectul, dar îl dorește realizat în localitatea Giroc, condusă de un primar PSD.

„Oricine urmărește dezbaterea «înflăcărată» dintre aceste două personaje poate trage o singură concluzie: dacă nu pot culege laurii și câștiga capital politic, nu îi interesează deloc realizarea proiectului.

Domnul Robu ar dori să marcheze încă o reușită a dumnealui, doar că banii pentru sala de sport vin de la Compania Națională de Investiții. Cei de la PSD, prin vocea domnului Dobra, nu vor să-i ofere acesta ocazie. Ei insistă să construiască sala în Giroc doar pentru a nu-i da prilej domnului Robu să se laude cu un edificiu pe care l-a promis încă din 2012. Primarul Timișoarei tot plimbă, de 3 ani de zile, masterplan-ul zonei respective, jucându-se cu machetele în conferințe de presă, în timp ce proiectul este blocat.

În loc să se pună la masă și să discute responsabil, domnii Robu și Dobra preferă să se înfrunte la infinit în declarații publice pe locul viitoarei săli polivalente. Adevărul este acesta: avem parte de încă un caz în care infatuarea politicienilor ține pe loc dezvoltarea comunității.”, a declarat Alexandru Cadar, președinte USR Timișoara.

Spunem acest lucru deoarece este cunoscut faptul că ei pot conlucra fără niciun fel de probleme atunci când e vorba de interesul lor sau al apropiaților. De exemplu, când își numesc oameni în conducerea unor companii de stat sau la direcția unor instituții publice, ori când trebuie negociată chiria sediului PSD. Dar acum, când e vorba de interesul oamenilor, fie nu vor, fie nu sunt în stare.

USR consideră că zona actualului stadion este spațiul potrivit pentru a dezvolta un proiect coerent. Am putea avea un stadion și o sală polivalentă la standarde europene, o parcare încăpătoare, dar și un spațiu pentru alte activități de petrecere a timpului liber: parcuri, terenuri de sport, bazine de agrement. Locul este disponibil, ușor de accesat și deja este un centru de interes datorită stadionului, al spitalului județean și celorlalte funcțiuni private care s-au dezvoltat în zonă.

USR cere organizarea unei dezbateri publice și a unui concurs de arhitectură pentru întreg ansamblul. Apoi, după alegerea soluției, aceasta trebuie asumata de politic și implementată treptat, așa cum firmele private pun zi de zi cărămizi la proiectele imobiliare din oraș sau așa cum la Cluj s-a construit un stadion nou și mai apoi, în vecinătatea sa, o sală de sport. Așa am face noi, așa vom face când USR va ajunge la guvernare. Ne-am săturat cu toții de promisiuni deșarte și acuze aruncate doar de dragul imaginii publice.

„Într-o lume normală, politicienii ar colabora, iar Timișul și Timișoara ar avea un plan bine pus la punct pentru un stadion, o sală de sport, o parcare și un spațiu recreativ pentru toți cetățenii săi. Domnilor Robu și Dobra, jocurile de imagine și de putere nu țin loc de grinzi de susținere. Nu mai risipiți timpul și banii noștri în certuri infinite, găsiți soluții pentru oraș și întreaga regiune.”, a adăugat Alexandru Cadar.

Sursa foto: Sala sporturilor din Cluj-Napoca, Wikipeadia Commons